Grisarna är uppfödda på Sandby Gård i norra roslagen i integrerad besättning.
Gårdens ägare och brukare är Mats och Lars Ånöstam.
Gårdens besättning består av:
160 suggor som producerar
3600 smågrisar/år
300 slaktgrisar/år
Suggorna tillbringar den mesta av tiden i oisolerade lösdriftsstallar på djupströbädd av halm, i grupper om ca.30st. De föder sina kultingar i enskilda boxar där de hålls ofixerade d.v.s. de kan röra sig fritt och bädda och reda till för födsel på ett naturligt sätt. Efter fyra veckor skiljs sugga och kultingar åt (som då väger ca.6-8 kg).
Suggan går tillbaka till sin lösdrift och smågrisarna flyttar ut i storbox med djupströbädd av halm.
Där får de vistas till 11-12 veckors ålder då de flyttar in i slaktsvinsavdelning.
Vid 22-25 veckors ålder är det dags för nästa steg d.v.s. att möta konsumenten.
Vi jobbar hela tiden med att våra grisar ska ha världens bästa omsorg under sitt korta liv, det är inte bara enligt svensk lag det är också vår absoluta övertygelse att detta är enda sättet att producera världens bästa griskött
Webansvarig: Jimmie Alebark